perjantai 28. huhtikuuta 2017

Työkuvioita


Szia!

Ollaan töissä siis Unkarin nuorisopalveluilla. Organisaation nimi on Isxosx (Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetsége), ei kannata kysyä miten se lausutaan, emme osaa. Heillä on siis neljä nuorisotilaa lähellä Kesckémetin keskustaa ja työskentelemme niistä kolmessa: Eleventissä, Basementissä ja Kik elefantissa. Nuorisotilat on auki vaihtelevasti ja yleensä meillä onkin vapaapäivät sunnuntai ja maanantai. Tiloilla on paljon ohjattua toimintaa ja kerhoja, eikä niinkään "normi hengausta", niin kuin suomessa yleensä ollaan totuttu tekemään. 

Työpäivät on melko pitkiä. Liikutaan paikasta toiseen, käydään kokouksissa, palavereissa ja erilaisissa tapahtumissa. Ollaan huomattukin, että paikalliset tekee tosi pitkää päivää ja vielä päätteeksi lähdetään viettämään iltaa yhdessä. Vaikka illanvietto on vapaa-aikaa, tuntuu se usein kuuluvan töihin, kun ollaan samojen ihmisten kanssa koko päivä. Kerran meidät vietiin "ylläriin" ja päädyttiin musiikkiopiston konserttiin. Sen jälkeen jatkettiin vielä iltaa samalla porukalla. Oltiin aika väsyneitä ja mietittiinkin jälkeenpäin, että olisiko se ollut meille vapaata vai työtunteja. Meillä ei siis ole mitään tiettyjä työaikoja, vaan hommia sovitaan edellisenä päivänä tai jopa aamulla. Siitä varmaan johtunee, että vapaa-aika ja työ sekoittuu helposti. Työporukka on kyllä ihan mahtava ja meidät on otettu tosi hyvin vastaan. Muistais vaan olla liikaa stressaamatta, näin kun suomalaisena ei oo tottunu näin liukuvaan aikatauluun. Jos tekee mieli kahvia, niin sitä voi hakea. Tai ihan miten haluaa. 

Tänään oltiin tapahtumassa, jonne kokoontui nuoria, nuorisotyöntekijöitä ja jotain kaupungin edustajia (nyt täytyy kyllä sanoa, että ihan ei ymmärretty näiden henkilöiden asemaa..) He keskustelivat kotikaupunkiensa kehittämisestä ja kuultiin myös kahden yliopisto-opiskelijan puhe aiheesta. Kaikki tapahtui unkarin kielellä, joten oli vähän haasteita päästä kiinni jutun juonesta. Onneksi saatiin välillä tulkkausta englanniksi. Saatiin mekin oma hetkemme, kun esittelimme itsemme ja kerroimme mitä teemme Unkarissa. Onneksi meille oli kerrottu tästä etukäteen, niin ei ihan kylmilteen joutunu vetämään. Meistä oli tosi hienoa, että nuoria oli paljon ja heitä kiinnosti vaikuttaa asioihin. Ei ollut hiljaisia hetkiä kertaakaan ja aikakin loppui kesken. Hyvä unkarin nuoret!! 

Nuokkareilla on tosi värikästä. Tää kuva on katosta, jos on jotenki epäselvä....

Kielten opettelua!

Tällä rakennuksella on joku tosi hieno nimi, mikä ei nyt tuu mieleen. Täällä oltiin siis tänään siellä nuorten tapahtumassa!

Yhteisen alun jälkeen kokoonnutiin ryhmiin juttelemaan lisää. Tässä yks ryhmä!


Neljä vaihtaria. Zoe ranskasta, Viktor Slovakiasta ja me.

-Zena & Saara




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti